SAGARREN ESPERIMENTUA
Sagarrekin esperimentu bat egin dut.
Esperimentu honetan, sagar batzuk sartu ditut poteetan, batzuk estalita eta
batzuk ez, eta bi hozkailuan sartu ditut. Sei egun itxaron eta gero, konklusio
hauek atera ditut:
Hauek dira nire sagarrak
lehenengo egunean:
Kanpoan estalita Kanpoan estali gabe
Hozkailuan estalita Hozkailuan estali gabe


Eta hauek dira esperimentuaren
azken egunean (6 egun):
Kanpoan estalita Kanpoan
estali gabe
Hozkailuan
estalita Hozkailuan estali gabe
KONKLUSIOA: Ikusten duzuen bezala, kanpoan zeudenak, gehiago oxidatu
dira, eta mohoa sartu zaie; hozkailukoak, ordea, nahiko ondo daude, estalita
zegoena batez ere.
Beraz, nire konklusioa da, mikrobio gehiago daudela kanpoan,
eta estaltzen baduzu, mikrobio gutxiago zartzen direla. Orduan, sagar bat gorde
nahi baduzu 6 egunez, gomendatzen dizut hozkailuan estalita sartzea, horrela,
nahiko ondo geldituko da, eta gehiago tardatuko du usteltzen, kanpoan estali gabe usten baduzu, 6 egun pasa eta gero, ezingo duzu jan.






iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.