2020(e)ko apirilaren 24(a), ostirala

Sagarren esperimentua


SAGARREN ESPERIMENTUA

Sagarrekin esperimentu bat egin dut. Esperimentu honetan, sagar batzuk sartu ditut poteetan, batzuk estalita eta batzuk ez, eta bi hozkailuan sartu ditut. Sei egun itxaron eta gero, konklusio hauek atera ditut:


 Hauek dira nire sagarrak lehenengo egunean:


Kanpoan estalita                                                                                                                                Kanpoan estali gabe              
                                                            
 


Hozkailuan estalita                                                                                         Hozkailuan estali gabe     
 

                      















Eta hauek dira esperimentuaren azken egunean (6 egun):



Kanpoan estalita                                                                                                  Kanpoan estali gabe


 







Hozkailuan estalita                                                                                          Hozkailuan estali gabe


 










KONKLUSIOA: Ikusten duzuen bezala, kanpoan zeudenak, gehiago oxidatu dira, eta mohoa sartu zaie; hozkailukoak, ordea, nahiko ondo daude, estalita zegoena batez ere.
Beraz, nire konklusioa da, mikrobio gehiago daudela kanpoan, eta estaltzen baduzu, mikrobio gutxiago zartzen direla. Orduan, sagar bat gorde nahi baduzu 6 egunez, gomendatzen dizut hozkailuan estalita sartzea, horrela, nahiko ondo geldituko da, eta gehiago tardatuko du usteltzen, kanpoan estali gabe usten baduzu, 6 egun pasa eta gero, ezingo duzu jan.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina

Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.